Crosul #BeActive – Direcția pentru Sport București

Să pedalăm în familie! - Direcția pentru Sport București

Haideți să pedalăm împreună, sportul ne unește!

În cadrul proiectului “Săptămâna Europeană a Sportului”, Direcția pentru Sport București în colaborare cu Daimon Sports & Spa și Federatia Romana de Ciclism organizează un eveniment de ciclism în parcul Tineretului. 

Luni, 26 septembrie, de la ora 17:00, ne vedem cu toții în Parcul Tineretului, la intrarea dinspre liceul Gheorghe Șincai, acolo unde va fi amplasat cortul Decathlon și unde vor avea loc înscrierile! Pentru participare, fiecare adult va semna o declarație pe propria răspundere.

De la ora 17:30 vom porni împreună (parinți & copii) și vom parcurge un tur de parc. La ora 18:30 vom da startul într-o cursă contra cronometru, doar pentru copii, pe categoriile de vârsta 6-8 ani și 8-10 ani. Aceasta se va desfașura în jurul fântânilor din incinta parcului, iar traseul va avea 1,2 km.

Categoria de vârstă 6-8 ani, o tură de traseu, iar categoria 8-10 ani, două ture de traseu.

Participarea la cursa de ciclism #BeActive este gratuită pentru toți participanții, iar vârsta minimă de participare este de 5 ani (pentru plimbare).

Voluntarii de la Crucea Rosie vor fi alături de noi, astfel că în cazul în care nu găsiți locația exactă, aceștia vă vor îndruma către cortul Decathlon! Totodată, la start va exista și un punct de hidratare!

Vă așteptăm cu drag să pedalăm împreună. Casca, bicicleta dar și buna dispoziție sunt obligatorii!

Punem la “bătaie” și premii.

 

REGULAMENT

Competiția Să pedalăm în familie! - Direcția pentru Sport București, se adresează iubitorilor de sport în aer liber cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani.

Competiția este organizată pe două categorii de vârstă, respectiv 6-8 ani și 8-10 ani. În scopul repartizării într-o categorie de vârstă, nu se ia în calcul data calendaristică completă, ci numai anul nașterii. Astfel, copilul născut pe 1 ianuarie va fi încadrat la aceeași categorie de vârstă ca cel născut pe 31 decembrie al aceluiași an, respectiv: copiii născuți în anii 2014-2016 vor fi înscriși la categoria de vârstă 6-8 ani; copiii născuți în anii 2012-2013 vor fi înscriși la categoria de vârstă 9-10 ani.

Copiii din categoria de vârstă 6-8 ani vor avea de parcurs un traseu lung de 1.2 km, iar cei din categoria de vârstă 9-10 vor avea de parcurs 2.4 km.

Traseele vor fi marcate cu bandă de marcaj și spray.

Organizatorii nu își asumă nici o obligație sau responsabilitate în cazul în care un concurent se accidentează sau are de suferit în oricare alt mod ca urmare a participării la acest concurs.

Pentru fiecare participant părintele sau tutórele legal va semna o declarație pe propria răspundere prin care își asumă riscurile pe care le implică participarea la un astfel de eveniment. 

ÎN TIMPUL CONCURSULUI CONCURENȚII SUNT OBLIGAȚI:

 • să poarte cască de protecție
 • să se asigure ca ghidoanele să aibă dopuri de protecție
 • să parcurgă traseul în direcția marcată și fără a folosi scurtături
 • să folosească doar biciclete propulsate de forța umană
 • să fixeze numărul de concurs în fața bicicletei, pe ghidon
 • să urmeze îndrumările comisarilor de traseu
 • să respecte mediul înconjurător; ambalajele de orice fel pot fi aruncate doar în zona punctelor de colectare deșeuri

CONCURENTUL ESTE DESCALIFICAT ATUNCI CÂND:

 • Nu folosește casca de protecție
 • Îi lipsește numărul de concurs
 • Nu parcurge traseul în întregime (folosește scurtături)
 • Are un comportament neadecvat față de organizatori și ceilalți concurenți 

Proiectul “Săptămâna Europeană a Sportului este organizat de Ministerul Sportului prin DSMB - Direcția Pentru Sport a Municipiului București.